RAL, een bedrijf met een mooie geschiedenis

1984

Antonin Laureyns start samen met zijn echtgenote een eenmansbedrijf gespecialiseerd in schilderwerken.


1990

Zoon Alex komt bij het bedrijf en leert de vakkennis aan vanop de werkvloer.


1996

Alex wordt benoemd als zaakvoerder van RAL. Alex heeft een duidelijke visie en wil het bedrijf uitbouwen tot een volwaardig lakbedrijf met focus op langdurige bescherming van staal.


2000

RAL breidt uit met een lakkerij voor poederlakken en een geïntegreerde metallisatiecabine. Nadia, echtgenote van Alex komt ook het bedrijf versterken.


2001

4000m² aanpalende grond wordt aangekocht voor extra stapelruimte en om in de toekomst uitbreiding mogelijk te maken.


2011

RAL begint te werken in een ploegensysteem om de levertijd voldoende kort te houden en de benutting van machines en gebouwen te maximaliseren Zo draait de productielijn maar liefst 16u per dag.


2016

De lakkerij wordt compleet vernieuwd met oog voor automatisering van alle processen. Een automatische poederlaklijn is onderdeel van het lakproces geworden.


2019

Het nieuwe bedrijfsbureel en personeelsruimte wordt vanaf november in gebruik genomen. De parking voor personeel en klanten is uitgebreider geworden. De toekomst naar groei kan hiermee bestendigd worden.


2020

De automatische lakinstallatie moet plaats maken voor extra ophangcapaciteit. Het gebouw waarin de lakkerij zich bevindt wordt aangesloten aan het bestaand magazijn, hierdoor ontstaat een lengte van 90m. Hierdoor kan de laklijn verlengd worden naar 60m.

2021

De vrijgekomen plaats van het oude bureel wordt nu ook overdekt waardoor een overdekte opslagruimte van 1.200m² ontstaat.
Een nieuw ERP-systeem wordt in gebruik genomen vanaf 1 jan wat de basis van de digitale transitie zal vormen.