Wij zorgen voor het materiaal dat u bouwt

Trappen & leuningen

Trappen, leuningen en handgrepen worden door RAL behandeld voor zowel buiten- als binnen toepassingen mogelijk gemaakt.
Afwerkingsgraad en kwaliteit zijn bij interieurtoepassingen van het grootste belang. Ze vormen namelijk een belangrijk onderdeel in het design van uw interieur en moeten daarom perfect geïntegreerd worden in hun omgeving. Bij handgrepen en leuningen bijvoorbeeld doen wij bij de controle tussen grond- en eindlaag een extra check op vervuiling. Wanneer iemand de handgreep vastneemt zal het oppervlak zo helemaal glad aanvoelen in de hand.
Bij een buitentoepassing wil u dat al uw metaalwerk minstens 15 jaar roestvrij door het leven gaat met behoud van kleur en glansgraad. Afhankelijk van de toepassing geeft RAL de juiste beschermlaag aan uw materiaal. Zo maken we bijvoorbeeld een onderscheid tussen een landelijk / licht stedelijk klimaat en een kustklimaat. Aan de kust is er een sterkere zoutconcentratie in de lucht aanwezig, wat we onder C5 klimaat categoriseren. Om dezelfde roestwering te kunnen garanderen maken we hier gebruik van een dikkere metallisatielaag.
Trappen en leuningen komen uiteraard ook in droge industriële toepassingen voor. Hierbij is het belangrijk dat ze beschermd zijn en er goed uitzien, maar aan een scherpere prijs. In dit geval kunnen we uw onderdelen stralen en in een éénlaagssysteem poederlakken.