Poederlakken: kleurig afgewerkt

Deze mooi afgewerkte laag zorgt voor een maximale levensduur van uw constructie. Poederlakken kan quasi in elke RAL-kleur in glans of satijnglans. Verder kan u ook bij ons terecht voor speciale effecten zoals structuurlakken, hamerslag, designlakken en verschillende metallics.

Poederlakken

  • Bmaximum 2,40 m breed op 3,30 m hoog en 10 m lang.
  • perfecte afwerking tot in de kleinste details
  • juiste keuze van poederlak aangepast aan de omgeving van de constructie

Poederlakken

Door middel van een elektrostatisch pistool worden poeders opgeladen en verspoten op het metaaloppervlak. De poederdeeltjes zijn geladen waardoor men in praktijk het poeder ziet openspreiden en zelfs aan de achterzijden van de metaalstructuur ziet rondtrekken. Geladen poederdeeltjes en metaal trekken elkaar aan en blijven zo hangen aan het metaal. De overtollige lading die niet op het poeder is terechtgekomen vloeit via de aarding weg. Vervolgens moet het metalen object in een oven gebracht worden om het poeder te laten smelten en de nodige eigenschappen te geven. Het metaal dient opgewarmd te worden tot 180° - 200° afhankelijk van het type poeder. Eenmaal zijn bakcyclus afgelopen is heeft de laag alle benodigde eigenschappen. Na afkoeling is uw materiaal klaar voor afhaling.

Epoxy of polyester

Poederlakken heeft als grootste voordeel dat het zeer slijtvast is en ook een zeer goede impactweerstand biedt en zoals net vermeld onmiddellijk klaar is voor gebruik, zonder droogtijden. Tijdens het proces komen ook geen solventen vrij zoals bij verven wat ten goede komt voor ons milieu. Er wordt onderscheid gemaakt tussen epoxypoeders en polyesterpoeders

Epoxypoeders worden gebruikt voor toepassingen zoals meubilair en verlichtingsonderdelen, maar veelal als primer om betere oppervlakte-eigenschappen te bekomen zoals betere corrosiewering of chemische bestendigheid.

Polyesters hebben de eigenschappen UV-bestendig te zijn. Ze zijn verkrijgbaar in tal van kleuren waaronder de ral-kleuren de voornaamste zijn. Structuur, glans of mat uitzicht behoren allemaal tot de standaard lakken van vandaag. Speciale lakken zoals metallic of designkleuren zijn eveneens mogelijk.