Wij zorgen voor het materiaal dat u bouwt

Machinebouw

Bij het bouwen of herstellen van een machine is de behandeling van metalen onderdelen van cruciaal belang. De klant verwacht dat zijn machine gemakkelijk te onderhouden is, goed beschermd is voor een lange levensduur en er goed uitziet. Poederlak biedt het juiste antwoord om deze vereisten te garanderen. Frames, constructies, buizen of plaatwerk in de moeilijkste vormen kunnen bij ons de juiste behandeling krijgen.
We zijn er op voorzien om constructies tot 10m lang, 2m40 breedte en 3m30 hoogte die maximaal 2 ton wegen te poedercoaten. Machines voor binnen toepassingen kunnen als voorbehandeling gestraald of ontvet worden en vervolgens in één of twee poederlaklagen krijgen.
Indien de onderdelen vrijgesteld zijn aan de buitenlucht of een agressieve of vochtige omgeving kunnen we deze na het stralen ook metalliseren alvorens we het gewenste kleur aanbrengen.
Een aantal veel voorkomende onderdelen die door RAL behandeld worden zijn machineframes voor diverse industrieën, vrachtwagen onderdelen, landbouwtoepassingen, voedingsinstallaties,...