Stralen met een solide stappenplan

Als u uw machineframes of metaalconstructies wil metalliseren of poederlakken, dan moet u ervoor zorgen dat uw staal volledig zuiver is. Geen corrosie, geen roest en geen oude lak- en verflagen. Om de heel eenvoudige reden dat alles dan beter hecht. En wat beter hecht, blijft nu eenmaal langer beschermd. Daarom is stralen de eerste stap in het proces.

Stralen in alle maten en vormen

  • Bij RAL stralen we middelgrote stukken tot 3 ton.
  • Alles kleiner dan 4 m x 4 m x 20 m stralen we voor u tot in het kleinste detail.
  • Excellente technische kennis voor een optimaal resultaat

Stralen

Als voorbehandeling van de te behandelen metalen wordt gekozen voor een mechanische reiniging. Door middel van perslucht wordt straalmiddel aan een hoge snelheid getransporteerd en geprojecteerd op het oppervlak. Het straalmiddel is scherpkantig waardoor het oppervlak diep gereinigd wordt tot alle walshuid, roest of oude verflagen volledig zijn verwijderd. Hierdoor ontstaat een zuiver opgeruwd oppervlak klaar voor verdere behandeling.

We maken onderscheid tussen 2 soorten straalmiddels nl. staalkorrels en corund.

Stralen met staalkorrels

Deze behandeling wordt toegepast op zwaardere niet vervormbare constructies. De inslag is zwaar en diep waardoor het oppervlak efficiënt gereinigd wordt en diep tot in de hoeken en spleten kan doordringen. Deze toepassing is als voorbehandeling voor metallisatie en lakwerk van hekwerk, staalconstructies voor in de bouwsector, gietijzeren onderdelen, vrachtwagenbakken, …

Stralen met corund

Deze behandeling wordt toegepast op non-ferro metalen zoals aluminium, inox en veerzinkt staal. De inslag is zacht maar zeer scherp waardoor het oppervlak perfect gereinigd wordt. Dun plaatmateriaal of scharnierende delen worden hiermee het best gestraald. Het oppervlak wordt hiermee opgeruwd om een goede hechting van de laklagen te bekomen. Dit wordt toegepast op gegalvaniseerd hekwerk en metalen schrijnwerk, trappen & leuningen voor binnentoepassingen, ..